MEMORY FÖR SÖREN HOLMSTRÖM

 

Mail

 

nostalgisidan.htm

   

Brassevänner

 

 

Stefan

Professionellt började  jag turnera 1965 oftast i krogmiljö med olika underhållningsgrupper runt om i Skandinavien.  
Från 1975 och framåt ingick jag i pianisten och kompositören Berndt Egerbladhs ork. där jag medverkat på CD-inspelningar och i en mängd radio - och TV–program.  "Två och en flygel" "Jag mins mitt 40-tal" m.fl.
Under 80-talet spelade jag tillsammans med basisten Sture Åkerberg i Knud Jörgensens Orkester som också efterlämnat en del inspelningar i SR:s arkiv.
Med Svante Thuresson arbetade  jag under en längre period på 80-talet tillsammans med pianisten Bosse Skuba.
Under 90-talet verkade jag som frilansmusiker med olika grupper i Stockholm, bl.a. med Eastman Five och Stig Söderqvist Quintet.
Från början på 2000-talet hade jag en kvartett tillsammans med barytonsaxofonisten Anders Barnö under namnet Anders Barnö Kvartett med pianisten och kompositören Lars Sjösten. Med den gruppen gjorde vi ett uppskattat program om Lars Gullin och hans musik. En CD finns inspelad från oktober 2005.
Andra grupper som jag spelat med är trombonisten Olle Holmquist Quartet, ISAK - SJÖSTEN QUARTET med saxofonisten Stefan Isaksson, pianisten Lars Sjösten och basisten Christer Thurén. Gruppen spelade egna kompositioner av Isaksson och Sjösten.
Sommaren 2007 spelade jag med Berg o Sjö-sten Kvartett där Sveriges främsta barytonsaxofonist Gunnar Bergsten ingick samt den legendariske pianisten Lars Sjösten och den unga begåvningen Joel Danell på bas.
Fortsättningsvis spelar vi  regelbundet med den norske pianisten Morten Lassem där Owe Gustavsson spelar bas. (20 år nu 2020)

Vi kör ett tag till...

Anders Barnö Quartet     Foto: Dick Johansson

Anders Barnö Kvartett


 

Gunnar Bergsten Kvartett

Helsingborg Jazzfestival 2007


Sören och hans brasilianska vänner.